Joosje en Wessel

Wij zijn Joosje Jochems en Wessel Maas en allebei zijn we afgestudeerd aan de Fontys Rockacademie in Tilburg.

Wat wij het leukst vinden aan onze muziek is dat het zo persoonlijk is. En toch voelt iedereen zich verbonden met elkaar. Wij schrijven liedjes vanuit onszelf, voor iedereen. Want iedereen weet wat liefde met je kan doen. Het kan je helemaal gelukkig maken, maar het kan je ook de donkerste dagen van je leven bezorgen.
En daar schrijven wij dus liedjes over. Over die gevoelens.

Meestal komen die emoties vanuit onszelf, maar we schrijven ook vanuit de input van anderen. We zijn op het moment ook bezig met een project ‘Liefs, uit Tilburg’. Hiervoor hebben we de input gevraagd van de Tilburgse bevolking, zodat wij van hun liefdesverhalen muziek kunnen maken.
Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

Heb je iets wat je graag met ons wil delen? Voel je vooral niet bezwaard om contact op te nemen!
We hopen snel iets van je te horen.

x
Wessel en Joosje

Cambinus, Horst

“De vogels gaan meezingen als Joosje Jochems haar stem inzet.”

NPO Vrije Geluiden

“Top plaatje, met als bonus het gevoel dat je niet de enige bent…”

Biografie

Joosje Jochems en Wessel Maas, beiden afgestudeerd van de Rockacademie in Tilburg, wonnen met hun eerste nummer ‘Tonight’ een plek op de CD Alle 014 Goed. Hierna hadden ze de smaak te pakken en wilden ze samen, door middel van hun muziek, hun verhalen delen met het publiek.
Als in een brief vertellen ze op een persoonlijke manier in hun songteksten alle dingen die ze bezighouden en die voor iedereen herkenbaar zijn.

Met de warme, maar zeer krachtige stem van Joosje Jochems (bekend van o.a. de Jacques de Leeuw Prijs en Jane Dare), onder begeleiding van het dynamische gitaarspel en de ingetogen tweede stem van Wessel Maas (bekend van Shanna Nicó) maakt Dear Adam fijne luisterliedjes. Muziek waar je gemakkelijk bij kunt wegdromen.
Vanaf hun plek op de CD Alle 014 Goed ging het hard met Dear Adam. Naast de verschillende huiskamerconcerten die het duo geeft speelden ze onder andere in het Milieucafé in Tilburg, de coöperatieavond van de Rabobank in Roosendaal en de Zomerconcerten van Café Cambrinus in Horst.

In het voorjaar van 2017 heeft Dear Adam zich toegespitst op het uitbrengen van zijn eerste plaat. Met deze gelijknamige plaat ‘Dear Adam’ heeft het duo zich in de markt gezet niet alleen als muzikaal ijzersterk duo, maar ook als steengoede songwriters.

Na het succes van de eerste plaat is Dear Adam op zoek gegaan naar een band. Om ook dit geluid op de lijst van hun repertoire toe te kunnen voegen. En dat is gelukt. Dear Adam heeft een band achter zich verzameld om ‘u’ tegen te zeggen. Volledig bestaand uit professionele muzikanten heeft de band van Dear Adam in 2018 het project ‘Liefs, uit Tilburg’ tot leven gebracht. Deze plaat, bestaande uit echte liefdesverhalen van Tilburgers, is lovend ontvangen door heel Nederland.

Met dit succes nog vers op zak is het duo Dear Adam alweer hard op weg naar de volgende uitdaging: het theater in!

Lees meer over 'Liefs, uit Tilburg'

© 2019 Dear Adam