Iets wat zo essentieel is voor mensen, zo simpel…

Liefs, uit Tilburg

We merken dat in deze tijd van onzekerheid en onvrede, steeds meer behoefte is naar het zoeken van de verbinding met elkaar. Gewoon liefs, lieve dingen voor elkaar doen. Iets liefs kunnen betekenen voor een ander.

Het project ‘Liefs, uit Tilburg’ wil inhaken op deze behoefte en de verbinding tussen mensen makkelijker maken.
Hoe? In eerste instantie door mensen hun eigen verhaal te laten vertellen. Hun verhaal over de liefde voor een naaste. De liefde van hun leven, de liefde voor je partner, de liefde voor je kind, ouder, buurman, opa en oma, beste vriend… Het kunnen mooie verhalen zijn, bijzondere verhalen, verdrietige of hartbrekende verhalen.

En we kunnen ons er allemaal in herkennen. Want liefde is voor iedereen. Iedereen kent het, heeft het gevoeld, meegemaakt.  En daar begint de eerste verbinding met elkaar. Laten we onze ervaringen over een zo herkenbaar onderwerp met elkaar delen.

De afgelopen jaren zijn we op zoek gegaan naar de mooiste, meest bijzondere of hartverscheurende verhalen over de liefde. We hebben van ontzettend veel mensen input gekregen, waarvoor we iedereen natuurlijk heel erg dankbaar zijn.

We merkten dat veel van deze verhalen een hoop gemeen hebben. Een bepaald gevoel wat erbij naar boven kwam, of een gedachte, of mensen die, zonder elkaar te kennen, eigenlijk hetzelfde verhaal vertellen.
Met deze overeenkomende thema’s hebben wij een tiental nummers geschreven, die we op ons album ‘Liefs, uit Tilburg’ hebben gezet.
De release van deze CD hebben we groots aangepakt. We hebben, met behulp van theatermaakster Maartje van der Meij, een voorstelling neergezet waarbij we een denkbeeldige wandeling maakten door Tilburg.

We kwamen langs de mozaïeken bankjes en langs de Westpoint. We zagen hoe het leven op straat ‘s nachts gewoon nog doorgaat op de Heuvel.
En daarbij zagen we hoeveel liefde er in Tilburg te vinden is. Van twee kinderen die samen op straat met elkaar spelen tot twee oude mensen die iedere dag vanuit huis naar de stad wandelen om samen ergens iets te drinken. Van een onschuldige glimlach naar iemand in het café naar een one-night-stand met iemand van wie je de naam nog niet eens weet.
En natuurlijk zagen we ook de pijnlijke kant van de liefde. Die twee oude mensen, waarvan er op een dag nog maar één over was. Een dakloze man op een van de “quats-bankjes”, zonder dat er iemand even kwam kletsen. Die one-night-stand die dezelfde avond een relatie op het spel zette…

In het najaar van 2019 gaan we deze wandeling door onze stad nog groter aanpakken: we gaan het theater in!

Samen met onze muzikanten en Maartje van der Meij maken we onze voorstelling nog mooier.
We betrekken het namelijk niet alleen tot Tilburg, maar tot heel Nederland!

Samen met makers uit verschillende steden schrijven we nummers van liefdesverhalen uit die stad.
Hoewel de officiële première in Theaters Tilburg zal zijn, wordt het een voorstelling voor heel Nederland, en misschien wel voor de hele wereld…

Liefs, uit Tilburg

Luister naar ons nieuwe album ‘Liefs, uit Tilburg’

© 2019 Dear Adam